Sider

mandag, desember 13, 2010

Pepperkakebaking

I helgen hadde vi store planer om å lage pepperkakehus, og som de sanne pepperkakebyggmestrene som vi er skulle det selvfølgelig gjøres fra bunnen. Vi tok en liten snarvei og kjørte på med ferdiglaget deig, husmødre skal vi jo ikke skryte på oss at vi er. Ferdiglaget deig er jo greit det, men Mannen bestemte seg for å ta helt av og kjøpe tre kilo med pepperkakedeig.

Dette resulterte naturlig nok i grei størrelse på peppekakehuset. Sånn omtrent stort nok til at kompisen kan bo der:
 
Syns likevel at det ble litt dumt å tvinge henne til å flytte alle tingene sine inn i et hus vi skal spise opp om ikke lenge, så derfor lagde vi beboere. De ble godt stekt, men det syns vi ikke hadde så mye å si.

Beboerne fikk et husdyr. Han spiller fotball.

På nordsiden av huset står det også en liten mann. Han har selskap av Mikke Mus, og en seig gubbe som har hoppet ut av vinduet, og ut i den store snøfonna (som vi ikke har lagd).
På dette hjørnet står også nissen klar og passer på godisen. Han er allerede overarbeidet, takket være han som skulle ha tre kilo pepperkakedeig. 

På sørsiden har de pyntet til jul med hjerter. I tillegg har de misforstått og tatt nyttårsaften litt på forskudd, og allerede sendt opp noen raketter.




 På baksiden hopper tre seige gubber fra taket, det ser litt vondt ut. Her har kompisen parkert den enorme bilen sin.
Han duden på hjørnet er fjøsnissen, som egentlig har lyst til å stjele hele det utrolig kule huset.


Vi fikk ikke så mye deig til overs, til tross for de tre kiloene. Huset ble ganske stort. Jeg fikk bittelitt til overs og da ble det hjerter og juletrær i vinduene, både på kjøkkenet og i stua. Kos!
(og ja, vi ønsker oss blomster til jul)

Det utrolig fantastiske superbe huset skal knuses en gang på nyåret. Vi skulle gjerne invitert til pepperkakehusknusefest, men vi er veldig glad i godis selv. Derfor spiser vi alt. Hvis vi finner ut at vi har lagt på oss nok i jula skal vi se an saken, kanskje vi må finne oss en venn eller to. Søknad kan i tilfelle sendes oss via gammeldags post. Jeg liker post.

Til slutt vil jeg bare legge til at vi startet med dette rundt 16.30 på ettermiddagen og var ferdig rundt 23.30, dog inkludert en matpause (som ikke inneholdt pepperkakedeig). Jammen ikke rart dette huset ble så sykt bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar